CFTC ei löydä johtajaa lähes 150 miljoonan dollarin BTC-huijauksesta

 12. Juli 2020      
 Bitcoin   

Commodity Futures Trading Commission ( CFTC ) toteaa, että sillä on vaikeuksia löytää Benjamin Reynolds- niminen mies , henkilö, jonka väitetään olevan vastuussa vähintään 147 miljoonan dollarin bitcoinivarkauksista .

CFTC yrittää löytää väitetyn huijarin, joka on MIA

Reynolds aloitti huijauksen ensimmäisen kerran vuonna 2017. Yhdistyneen kuningaskunnan kriptovaluutta-sijoituspalveluyrityksen Control Financen johtajana Bitcoin Trader yritti alun perin saada ihmiset alukseen takaamalla vähintään 45 prosentin tuoton kaikesta sijoitetusta. Tämän olisi pitänyt olla ensimmäinen punainen lippu kaikille, jotka haluavat osallistua.

Kuten olemme aiemmin nähneet, salaustilassa ei ole mitään, mikä voisi koskaan olla taattu. Heck, mikään ei voida taata sijoitusajanjakson aikana, vaikka krypto on todennäköisesti vielä vähemmän vakaa verrattuna osakkeisiin, joukkovelkakirjalainoihin ja muihin arvokkaisiin omaisuuseriin. Cryptocurvaluutat ovat aiemmin osoittaneet huippuluokan volatiliteettia, mikä tarkoittaa, että ne kykenevät yhtä kaatumaan kuin kukoistavat ja lentävät avaruudessa.

Esimerkiksi vuonna 2017 bitcoin-kaupankäynti oli kaikkien aikojen korkeinta tasoa, lähes 20 000 dollaria, vaikka seuraavana vuonna valuutta laski yli 70 prosenttia siihen mennessä, kun kiitospäivä oli kiertänyt. Voi ja kipu tuntui käytännössä jokaiselta, joka oli päättänyt sijoittaa myöhempinä kuukausina, mutta valitettavasti tämä on joskus pelin nimi digitaalisten omaisuuserien suhteen.

Tuomioistuimen asiakirjat viittaavat siihen, että Control Financen tuomat alkuperäiset sijoitustulokset olivat positiivisia ja toivat asiakkaille tyytyväisyyttä. Yhtiö ei kuitenkaan ollut vastuussa mistään kaupasta eikä kerännyt tuottoa näistä kaupoista, joten mitkä taloudelliset tulokset tekivät asiakkaista niin tyytyväisiä ja kuka oli vastuussa?

Alun perin hanke toimi toukokuusta syyskuuhun 2017. Vuoden viimeisen kuukauden aikana yritys päätti lopettaa toimintansa, vaikka tässä vaiheessa avainhenkilöt olivat keränneet yli 22 000 bitcoin-yksikköä epäilyttävistä asiakkaista. Pysäyttämispäätöksessään yritys lähetti ilmoituksen, jonka mukaan heidän asiakkaidensa rahat olivat turvallisia ja että ne palautettaisiin määräajassa. No, se on kulunut kolme vuotta, ja kukaan ei ole nähnyt edes nikkeliään rahoistaan.

Oikeudellisia huomautuksia on tulossa

Lukuisten valitusten jälkeen CFTC päätti lopulta ryhtyä toimiin Reynoldsia ja Control Financeä vastaan ​​väittäen, että yritys toimi varjoisilla taktiikoilla ja rakensi huijauksen, jonka arvo oli yli 140 miljoonaa dollaria, mennessä 2017 mennessä. Koska Reynolds puuttuu toiminnasta, CFTC: llä ei ole ollut muuta vaihtoehtoa kuin palvella oikeudellisia ilmoituksia Yhdistyneen kuningaskunnan yleisten sanomalehtien välityksellä, jossa hän väitetään toimivan, toivoen saavansa tuolloin „halutun valtion“ tuolla tavalla.

Virasto ilmoittaa, että se jättää yleisen ehdotuksen Reynoldsia vastaan ​​tämän vuoden elokuun loppuun mennessä.