Elon Musk en Tesla gaan verder dan Bitcoin’s status.

 6. Juli 2020      
 Bitcoin   

Tesla – het autobedrijf dat door de Zuid-Afrikaanse ondernemer Elon Musk tot bloei is gebracht – heeft nu een totale marktkapitalisatie die de bitcoin, ’s werelds nummer één cryptocurrency per marktkapitalisatie, overstijgt.

Elon Musk ziet zijn bedrijf groeien naar nieuwe hoogten…

Het nieuws brak op 2 Juli toen de aandelen van Tesla na een rapport dat het bedrijf meer dan 90.000 individuele voertuigen tijdens het tweede trimester van 2020 had verkocht, ver voorbij de verwachtingen van om het even welke analist stegen. Het autobedrijf is nu op weg naar het „Amazonegebied“ als een van de grootste ondernemingen ter wereld.

Wat nog interessanter is, is dat er ondanks de huidige marktomstandigheden zoveel auto’s zijn verkocht. De economie is de laatste vier maanden na de introductie van het coronavirus buiten Azië gesloten en heeft zich in de loop van de tijd teruggetrokken. Landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben allemaal een sterke stijging van het aantal gevallen gezien, en als gevolg daarvan hebben de regelgevers en de regeringsleiders stay-at-home orders afgedwongen.

Deze orders hebben uiteindelijk geleid tot de sluiting van veel bedrijven en veel veredelde werknemers, die nu de werkloosheid opvangen. Terwijl stimuluscontroles van ongeveer $1.200 naar de meeste Amerikanen werden gestuurd die minder dan $75.000 per jaar verdienden, was dit een eenmalige overeenkomst die de mensen waarschijnlijk maar zo’n 30 dagen op het rechte pad bracht.

Interessant is dat het Elon Musk was die zware weerstand liet zien tegen de stimuleringscheques en beweerde dat men niet zomaar geld uit het niets kan drukken en dat dit een weg naar inflatie en andere economische onzekerheid bood. Blijkbaar waren velen het eens met Musk, aangezien verschillende stimuluscheques naar verluidt werden uitgegeven aan Bitcoin Revolution en andere vormen van crypto, volgens digitale valuta-uitwisselingen zoals Coinbase.

De leidinggevenden rapporteerden het zien van ruwweg $1.200 betalingen die door het platform door velen worden beheerd die tot doel hadden om hun rijkdom te verhogen en hun portefeuilles met cryptocurrencies zoals bitcoin te diversifià „ren. Op deze manier kan worden gesteld dat de stimuleringsbetalingen in schoppen werkten, aangezien het de initiële groei van bitcoin en zijn altcoin tegenhangers garandeerde.

Uitbreiding tijdens de crisis

Zoals we ons allemaal herinneren, ’s werelds toonaangevende digitale activa verzonken in de hoge 3.000 dollar bereik voor een korte periode, hoewel als mensen begonnen met bitcoin meer respect en digitale valuta te kopen tijdens de COVID-crisis, het duurde niet lang voor de activa om plotseling terug te schieten in de 9.000 dollar bereik, zelfs het slaan van $ 10.000 hier en daar om alles wat het had verloren sinds februari van dit jaar terug te vorderen.

Met al deze hoopla en meer is het verrassend dat het bedrijf van Elon Musk op zo’n rechte en smalle lijn is gebleven, maar Tesla’s kracht overtreft zeker wat velen van ons dachten dat mogelijk was. Op het moment dat ik dit schrijf, zijn de aandelen van Tesla meer dan $1.200 per stuk en hebben ze een totale marktkapitalisatie van ongeveer $224 miljard. Bitcoin daarentegen heeft zijn marktcap zien dalen tot ongeveer $168 miljard.